۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۹ دي
معاونت فرهنگی و دانشجویی؛
پیوند انجمن‌های علمی دو دانشگاه شهر اصفهان، بستری برای به اشتراک گذاری نویافته‌های علم توسط اندیشمندان
پیوند انجمن‌های علمی دو دانشگاه شهر اصفهان، بستری برای به اشتراک گذاری نویافته‌های علم توسط اندیشمندان
در تاریخ 10 دی‌ماه 1403، دکتر حامد وحدتی نسب، استاد و پژوهشگر برجسته در حوزه زیست باستان‌شناسی و هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس، به دعوت انجمن علمی باستان‌سنجی در دو نشست علمی مهم و معتبر در دانشگاه هنر اصفهان و دانشگاه اصفهان حاضر شدند. این نشست‌ها با هدف تبادل نظر علمی و گسترش آگاهی درباره مباحث کلیدی در حوزه باستان‌سنجی و علوم مرتبط برگزار گردید.

نشست اول: بررسی کاوش‌های باستان شناسی غار قلعه‌کرد قزوین
نشست اول ساعت 10 صبح آغاز شد و با استقبال چشمگیر دانشجویان و اساتید از رشته‌های مختلف، به ویژه از دانشکده حفاظت و مرمت، مواجه گردید. حضور دانشجویان و اساتید از گروه‌های مرمت آثار، باستان‌سنجی، مرمت بنا و همچنین باستان‌شناسی، نشان‌دهنده‌ی توجه ویژه آنان به مباحث تخصصی این حوزه بود.
در این نشست، دکتر وحدتی نسب با عنوان «کاوش‌های باستان شناسی در غار قلعه‌کرد قزوین» به ارائه موارد کلیدی در زمینه‌ تخصصی خود پرداختند. این غار به دلیل موقعیت جغرافیایی و تاریخی‌اش، به عنوان یکی از حوزه‌های باستان‌شناسی مهم در ایران شناخته می‌شود. دکتر وحدتی نسب در سخنرانی خود به تفصیل به جایگاه باستان‌سنجی در پیشرفت کاوش‌های باستان‌شناختی و همچنین ضرورت استفاده از علوم تجربی در اعتبار بخشی به مطالعات باستان‌شناسی اشاره کردند.

سپس، جلسه پرسش و پاسخ میان حضار و دکتر وحدتی نسب برگزار شد که حضار با طرح سؤالات متنوع، فرصت را برای تبادل نظر علمی و بررسی جزییات بیشتر در زمینه موضوعات مطروحه فراهم نمودند. این بخش بر غنای علمی جلسه افزود و فضایی برای گفتمان آزاد به وجود آورد.

نشست دوم: تکامل (دگرگشت) چگونه کار می‌کند؟
نشست دوم، به کوشش انجمن علمی باستان‌سنجی دانشگاه هنر اصفهان و با همکاری دو انجمن علمی دیگر از دانشگاه اصفهان، یعنی انجمن علمی تاریخ و انجمن علمی زیست‌شناسی، برگزار گردید. این نشست با حضور بیش از 250 نفر از اساتید، دانشجویان و پژوهشگران برگزار شد و فضای بسیار پرشوری ایجاد کرد.

عنوان این نشست «تکامل (دگرگشت) چگونه کار می‌کند» بود. دکتر وحدتی نسب در این نشست به تشریح نظریه‌ها و نتایج علمی حوزه زیست باستان‌شناسی پرداختند و به بحث درباره چگونگی تطور و دگرگشت انسان و تأثیرات آن بر درک کنونی ما از تاریخ بشریت پرداختند. ایشان بر اهمیت تحقیقات بین‌رشته‌ای در این زمینه تأکید ورزیدند و تأثیر علوم تجربی در بررسی و تحلیل مستندات باستان‌شناسی را مورد تأکید قرار دادند.

حضور مخاطبین مشتاق و فعال، نشان‌دهنده‌ی نیاز و انگیزه جامعه علمی به مباحث علمی نوین و اهمیت تبادل تجربیات در تعاملات علمی بوده است. مباحث مطرح‌شده در این نشست‌ها، زمینه‌ساز بحث‌های جدید و پژوهش‌های آینده خواهد بود. این دو نشست علمی، گامی مؤثر در جهت گسترش دانش و آگاهی در زمینه باستان سنجی و علوم مرتبط به حساب می‌آید. برگزاری چنین نشست‌هایی نه تنها به تقویت روابط بین‌دانشگاهی و پژوهشی کمک می‌کند، بلکه به ترویج فرهنگ علمی و ارتقای سطح آگاهی عمومی درباره‌ تاریخ و فرهنگ تمدن‌ها نیز می‌انجامد. با توجه به استقبال و مشارکت فعال حاضرین، می‌توان انتظار داشت که اینگونه برنامه‌ها در آینده نیز ادامه یافته و بر غنای علمی و فرهنگی جامعه دانشگاهی افزوده شود.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
تاریخ:
1403/10/16
تعداد بازدید:
264
منبع:
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
ساختمان مركزي دانشگاه هنر اصفهان
خيابان حكيم نظامي، روبروي خیابان خاقاني، دانشگاه هنر اصفهان
تلفن: 03136248089 - 03136249836 - 03136249840 - 03136269972 - فاکس: 03136249841
info@aui.ac.ir
دانشگاه هنر اصفهان
كليه حقوق مادي و معنوي اين سايت متعلق به دانشگاه هنر اصفهان مي باشد.
ورود اعضا
Powered by DorsaPortal