به مناسبت روز حجاب و عفاف؛
نگاهی به مسئولیت های فرهنگسازی در زمینه حجاب و عفاف
478 سال پس از فوت گوهرشاد بیگم که بانی مسجد گوهرشاد در کنار حرم رضوی بود، یعنی 89 سال قبل در 21 تیرماه 1314، مسجد گوهرشاد با خون مردم به غم نشست. تمام ماجرا این بود که قرار بود بی حجابی اجباری همه جا حاکم شود و زنان از پوششی که میراث دینی و ملی آنها بود، دست بردارند. مومنان برای حفاظت از ناموس خود، در مقابل این تصمیم ایستادند و بهای آن را با خون خود دادند. اگر چه پروژه استعماری-استبدادی کشف حجاب موفق نشد ولی دشمنان عفاف و حجاب در طول این 89 سال با طرفندهای مختلف و در نقشه های گوناگون، سعی کردند تا این میراث الهی و انسانی را از جامعه بگیرند. 21 تیرماه به جهت پاسداشت قیام گوهرشاد و همچنین یادآوری اهمیت عنصر حجاب و عفاف در زیست فرهنگی ما به عنوان روز حجاب و عفاف معرفی شده است. ضمن گرامیداشت این روز، ذکر این نکته لازم است که وظیفه نهادهای فرهنگی از جمله دانشگاه هنر اصفهان را در تولید آثار فاخر هنری و همچنین جریان سازی فرهنگی و هنری در جهت گسترش این رسالت تاریخی نباید از یاد برد.
1403/04/20